2017. július 21., péntek

V Jablonci vrcholil McDonald 'Cup, trofej mieri do Prahy

Na jednej strane obrovský smútok, miestami aj slzy v očiach, na druhej nelíčenou veľká radosť. Tak to vo štvrtok vyzeralo na trávniku štadióne Strelnica v Jablonci nad Nisou po konečnom hvizde finálového duelu najväčšieho futbalového turnaja pre školákov zo 4. a 5. tried McDonalds Cupu.

"Je to skvelý, máme double, pretože vlani sme to taky vyhrali, "pochvaľoval si Maxmilián Jiří Sviták z víťazného celku ZŠ Babik v Prahe, ktorý strelil z trestného kopu rozhodujúci finálový gól. "Je bomba, že sme vyhrali okrem pohára aj lístky na finále Eura dvadsaťjednotiek.Moc sa na to teším. "

Sviták hrá futbal za Spartu Praha a fandia nemeckému Bayernu Mníchov. "Môj vzor je Robben, raz by som chcel hrať ako on," želal si malý futbalista.

Tými s mutnými z finále boli žiaci ZŠ Terézia Brzkové z Plzne.

Na Sviatku futbalu, ako sa finálová časť McDonald 'Cupu menuje, štartovalo 15 víťazných družstiev z krajských finále a domáce usporiadateľskej Jablonecká ZŠ Mozartova, ktorá skončila štvrtá.

Pred zápasy o konečné umiestnenie vybehli na ihrisko aj dospelí v stretnutí mužstvá McDonald ', za ktoré nastúpil treba súčasný športový riaditeľ Slovana Liberec Nezmar.V exhibičnom súboji plnom gólov sa nakoniec radoval z výhry 9: 8 Tím osobností, z ktorého nastúpili napríklad jablonecký kouč Šilhavý, futbalisti z jeho kádra Špit s Cizka, internacionál Kuka alebo hokejisti Vitásek a Bulíř z Bielych Tigrov Liberec.

Najväčšou hviezdou bol ale pre malé futbalistov populárny herec a režisér Jakub Kohák, ktorý rozdal veľa podpisov a fotiť sa s ním chcel skoro každý. Kohák však predviedol tiež futbalové umenie, keď sa v prvej polovici blysol hetrikom.

"Zápas som užíval, ale asi len do 15.minúty, kedy mi súper šliapol na ruku a bojím sa, že to bude niečo vážnejšie, pretože je to dosť bolestivé, "uviedol Jakub Kohák. "McDonalds Cup je pekná vec, keď sa takto o malé deti niekto stará a majú tak šancu merať sily s deťmi z celej republiky a rozvíjať svoje schopnosti. Ale hlavne sa Ulej zo školy, to je základ, "dodal so smiechom gólman z kultového seriálu Okresný přebor.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése