2017. július 23., vasárnap

Na boj o bod nie je v Zubří už nikto zvedavý, běsnil po remíze nový kouč

Zuberské vedenie o päť gólov sa behom chvíľky vyparilo, domáci boli zrazu o tri góly pozadu.

"Potom začali záchranárske práce a hra na náhodu, na čo tu po rokoch neúspechov nie je už nikto zvedavý," mávol Titkov rukou nad divokú Plichta 33:33, ktorú zaistil dve sekundy pred koncom Šustáček. "Mužstvo je nastavené, aby vyhravalo, a nie bojovalo o imaginárny bod v poslednej sekunde."

Od majstrovské korunovácie v roku 2012 upadla hádzanárska bašta z Valašska do extraligového priemeru, medailové bitky sledovala z diaľky. Na lavičke sa striedali tréneri, Titkov je už štvrtým za tri roky.

Rodák z ruského Krasnodaru pomohol ako hráč Zubří k prvým dvom majstrovským titulom a v podhorí Beskýd našiel svoj nový domov.Po svojom trénerskom debu te u mužského áčka sa však zamračila. S tímom sa po zápase zavrel na štvrť hodiny do šatne a vľúdny k hráčom nebol.

"Takto to nepôjde. Inak budú zmeny, "pohrozil im už po úvodnom extraligovom kole.

Pritom väčšinu prvej polovice jeho celok na ihrisku dominoval. Vicemajster utiekol na rozdiel siedmich gólov, lenže ešte do prestávky nechal hostí vrátiť sa do zápasu a po pauze im úplne odovzdal iniciatívu.

"Hráči sa zľakli, keď súper zrýchlil hru.Prestali behať, ťahať dopredu, dávať jednoduché góly, vymýšľali zložité kombinácie, "naznačil Titkov dôvody rendez-vous v skóre.

" Mal som chlapcov - hlavne v druhej polovici - viac podporiť, "vedel gólman Milan Malina. "Ale keby tam flusl do lopty ktokoľvek, tak by mi to tam rovnako spadlo."

Malina sa do materského klubu vrátil po troch rokoch strávených vo francúzskej lige, v Zubří si od neho veľa sľubujú.

"Keď som vlani prišiel, tak som stále počul: Bože, kedy sa vrátiš, brankári nechytajú. Hovoril som im, chlapi, to nie je iba o nich.Preskakuje vám tam borci na šesť metrov a brankár sa z toho môže potentovat, "líčil Malina, ktorého po prestávke najviac zamestnávalo ťahanie balónov zo svojej siete. "Veril som, že chytím nejakú vyloženú šancu, ktorú sa to zlomí. Bohužiaľ…"

Po hrôzostrašné druhej polke bol nakoniec pre Zubří bod dobrý. Ťažko však niekoho uspokojil.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése